Hastalıklara sebep olan mikropları ilk olarak Fransız bilim adamı Pastör'ün [Louis Pasteur (Lui Pastör)] bulduğu ve biyoloji ilminin temellerinin böylece atıldığını savunulur. Oysa gerçek böyle değildir. Alemlere rahmet Hazreti Muhammed Aleyhisselam, asırlar öncesi mikropların varlığından bahsetmiş, Fatih Sultan Mehmed'in Hocası Akşemseddin Hazretleri de ilk mikrob teorisini Pastör'den 400 yıl evvel "Maddetül Hayat" kitabında yazmıştır. Efendimiz Aleyhisselamın mikropların varlığını bildirdiği Hadisi Şerifi şöyledir:
"Etlerin kiri ve yağı ile kirli mendilleri (bezleri, peşkirleri) evinizden uzaklaştırın. Çünkü onlar, bozmak için çalışan varlıkların barındıkları ve gece vakti çalıştıkları yerlerdir."
Efendimiz Aleyhisselamın "Hubs" kelimesi ile anlattığı canlılar yani mikroplar, o devrin insanlarına bundan daha güzel tarif edilemezdi sanırım. Bir fincan et suyu içindeki bir tek tifo mikrobunun bir gecede tüm insanların sayısını geçebilecek kadar çoğaldığı gerçeğini hatırlayarak hadisi şerifi tekrar okursak, başka bir mucizeyi de görmüş oluruz. Akşemseddin Hazretlerinin Maddetül Hayat kitabına da bakalım mı?
"Gaflet olunmaya ki, hastalıklar vücutta kendiliğinden hasıl olmaz. Aslında başka hastalardan insanlara canlı ve gözle görülmez tohumlarla geçer."
Bu cümleleri Pastör'den tam 400 yıl önce kitabına yazmış Akşemseddinimiz... Günümüz cahilleri her ne kadar İslam'ı ortaçağ karanlığı gibi görmeye ve göstermeye çabalasa da İslam, kendisini yaşayanı fersah fersah ileri taşıdığını tarihte defalarca göstermiştir. Günümüz Müslümanlarının Avrupa toplumlarına oranla bilimde geri kalmış olması, İslam'ın hakkıyla yaşanmaması ve Müslümanlığın yalnız isimde kalması sebebiyledir.
Yazının en başında eklediğim dua, Muhammed el-Medeni Hazretlerinin şifa için okuduğu duadır. Allah cümle hastalarımıza şifa ihsan etsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder